back to top
BiznisSamsung počinje naplaćivati 16$ godišnje za određene AI funkcije od 30.07.2024.

Samsung počinje naplaćivati 16$ godišnje za određene AI funkcije od 30.07.2024.

- Advertisement -

Već se šuškalo o tome, ali sada je stigla službena potvrda. Korisnici Samsung Galaxy S24 uskoro bi mogli biti suočeni s optužbama vezanim uz određene AI funkcije, s obzirom da su ovlaštene prodavaonice iskustava od Samsunga u Kini primile obavijesti o istome.

Samsung je predstavio telefone Galaxy A55 i Galaxy A35 – u fokusu su OLED zasloni i Exynos čipovi

U tim obavijestima naglašava se da će se AI značajke, u suradnji s WPS-om, početi naplaćivati nakon 30. srpnja 2024. Korisnici koji nabave Galaxy S24 prije tog datuma i prijave se na WPS imat će priliku besplatno koristiti 180 WPS AI prava, koja će biti valjana sedam dana. No, nakon što prođe 30. srpnja, korisnici će morati platiti pretplatu kako bi nastavili koristiti te AI funkcije.

Cijene pretplate varirat će od 118 juana (~16 USD) godišnje do 15 juana (~2 USD) mjesečno za kontinuiranu mjesečnu pretplatu. Ova suradnja između Samsunga i WPS-a za AI funkcije uvodi novi model naplate, označavajući promjenu u monetizaciji ovih značajki.

- Advertisement -

Samsung Galaxy S10 i Note 10 na kraju svojeg postojanja

Značajno je napomenuti da druga partnerstva s Meituom i Baiduom nisu primila slične obavijesti o naplati, sugerirajući selektivan pristup implementaciji naknada.


2 31

Nadalje, neke AI funkcije koje nisu vezane uz aplikacije trećih strana ostaju nepromijenjene ovim promjenama, što pokazuje nijansirani pristup naplati AI usluga za korisnike. No, ni Samsung ni WPS nisu otkrili detalje o pravilima naplate kada su ih pitali o ovim obavijestima.

Samsung – put od prvih nosivih uređaja do Galaxy Ring gadgeta

Galaxy AI značajke Samsung Galaxy S24 serije, dizajnirane za poboljšanje korisničkog iskustva, uključuju AI-vođeni unos, prevođenje, snimanje, bilježenje i funkcije kamere.


3 22

Također, transkripcija govora u tekst u stvarnom vremenu, višejezično prevođenje i mogućnosti razlikovanja govornika integrirane su u AI na strani uređaja, olakšavajući učinkovitu komunikaciju i organizaciju.

Sve ove promjene označavaju novu fazu u evoluciji AI tehnologije i njenom komercijalizacijom, što će imati značajan utjecaj na način na koji korisnici interagiraju s svojim pametnim uređajima u budućnosti.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU