back to top
TutorijaliSigurnost osigurana putem certifikata na internetu

Sigurnost osigurana putem certifikata na internetu

- Advertisement -

Što su SSL certifikati

SSL certifikati predstavljaju određenu razinu sigurnosti koja omogućava šifriranje komunikacije između korisnika i web stranice, odnosno web poslužitelja na kojem se stranica nalazi. Web hosting predstavlja uslugu koja omogućava postavljanje web stranica na poslužitelj.

Certifikati se koriste kako bi osigurali sigurnost komunikacije i spriječili potencijalno presretanje osjetljivih podataka od strane trećih osoba. U kontekstu web trgovina, gdje korisnici često unose osobne podatke i podatke za plaćanje uključujući brojeve kreditnih kartica, važno je osigurati da ti podaci ostanu zaštićeni.

Dvije popularne vrste certifikata

Danas je moguće dobiti certifikate od različitih informatičkih tvrtki koje pružaju razne usluge poput web hostinga, registracije domena i drugih. Važno je istražiti njihovu ponudu kako bi se odabrala najpovoljnija opcija. Postoje različite vrste certifikata, ali su najčešće korištene dvije:

  • Standardni
  • WildCard

Web hosting kao jedna od ključnih web usluga

Bez obzira koliko dobre bile vaše web stranice ili web trgovina, one neće biti dostupne korisnicima dok se ne postave na internet. Web hosting omogućuje smještaj web stranica na poslužitelju kako bi bile stalno dostupne korisnicima. Postoje različite vrste hostinga, a najpopularnije su:

- Advertisement -
  • Dijeljeni web hosting
  • VPS web hosting

Slični postovi:

Izvor: ( www.glavna.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU