back to top
BiznisSony PlayStation 5 Pro - značajke koje će biti dostupne i dolazak...

Sony PlayStation 5 Pro – značajke koje će biti dostupne i dolazak u jesen 2024.

- Advertisement -

PlayStation 5 je bio revolucionaran korak u svijetu gaminga kada je lansiran krajem 2020. godine, iako su problemi s opskrbom usporili početak distribucije, što je stvorilo dojam da je stigao kasnije nego što jest.

PlayStation 6 – značajke, cijena i ostali detalji

Ipak, sada se raspravlja o dolasku Pro modela, planiranog za četiri godine nakon originalne verzije, obećavajući značajna poboljšanja koja bi mogla postaviti novi standard u industriji.

Najznačajnija nadogradnja koju će donijeti PlayStation 5 Pro bit će unaprijeđeni GPU. Prema glasinama, očekuje se čak do 45% veća izvedba rasterizacije i impresivnih 33,5 TFLOP-a računalne snage.

PlayStation igre dolaze na PC u ovoj 2024. godini – sve hit do hita

- Advertisement -

Ovo će omogućiti buduće verzije SDK-a podržavati razlučivosti do 8K, otvarajući vrata za igre s nevjerojatnom grafikom i fluidnim performansama. Potencijalni formati kao što su 4K pri 120 sličica u sekundi i 8K pri 60 sličica u sekundi obećavaju iskustva bez presedana za igrače.

1 20

Poboljšanja u praćenju zraka također su impresivna, s performansama postavljenim na dvostruko do četverostruko veće od PS5. Ovo je rezultat značajnog povećanja u broju radnih grupa koje upravljaju tim procesima, s “Hijerarhijom graničnog volumena” koja olakšava brže izračune sjecišta zraka.

Spekulacije o PlayStation 5 Pro: Hoće li poboljšane performanse opravdati moguće povećanje cijene?

PSSR tehnologija, koja će biti dostupna na PS5 Pro, dodatno će poboljšati iskustvo praćenja zraka, što je ključni element u postizanju realistične grafike u igrama.

1 16

Uz to, PlayStation 5 Pro donijet će prilagođenu arhitekturu strojnog učenja koja obećava impresivne performanse u području umjetne inteligencije.

PlayStation 5 prodan u 50 milijuna primjeraka – time postao prodavaniji od Xbox-a

AI Accelerator donijet će do 300 TOPS 8-bitnih i 67 TFLOPS-a 16-bitnih proračuna, omogućavajući razvojne inženjere da istraže nove mogućnosti u igrama, uključujući generativne modele koji mogu stvarati realistične teksture, govor i još mnogo toga.

nn112

Nadalje, poboljšanja u CPU-u također su dio paketa, s “High CPU Frequency Mode” koji će omogućiti povećanje do 3,85 GHz. Iako se ovo povećanje može činiti skromnim, ima potencijal značajno poboljšati performanse, dok istovremeno upravlja termalnim ograničenjima.

PlayStation 5 Pro – moćan hardver uz moćniji softver

RAM će biti još brži, s povećanjem od 28%, što će omogućiti GPU-u da iskoristi svoj puni potencijal. Audio podsustav također će doživjeti značajna poboljšanja, pružajući 35% više performansi za kvalitetnije zvučne efekte, što će dodatno obogatiti iskustvo igre.

tekst2naslovna 2

Kada je riječ o kapacitetu pohrane, očekuje se da će PS5 Pro doći s 1TB ugrađene memorije i odvojivim Blu-ray pogonom. Ovo će omogućiti igračima da pohrane velike količine sadržaja bez brige o prostoru.

GTA VI i PS5 Pro bundle – nije nezamislivo

Iako se spekulira da će PlayStation 5 Pro biti dostupan u jesen 2024., službeno priznanje konzole još nije stiglo od strane Sonyja. Ipak, s obećanim poboljšanjima i potencijalom koji nosi, PlayStation 5 Pro može biti sljedeći korak u evoluciji gaminga, otvarajući vrata za nove vrste iskustava i avantura u virtualnom svijetu.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU