back to top
INTERNETWhatsApp olakšava upotrebu stikera na iOS uređajima

WhatsApp olakšava upotrebu stikera na iOS uređajima

- Advertisement -

WhatsApp donosi novi alat za pravljenje personalizovanih nalepnica za korisnike sa iOS 17 ili novijim verzijama. Iako već možete praviti nalepnice povlačenjem slika iz galerije u aplikaciju, ovaj alat ide korak dalje omogućavajući vam da crtate preko slika, dodate tekst ili nalepite drugu nalepnicu.

Za pravljenje nalepnice od postojeće slike, otvorite sekciju nalepnica u aplikaciji, izaberite opciju za pravljenje nalepnice, pa izaberite sliku iz galerije. Zatim možete prilagoditi svoju nalepnicu izborom isečka, dodavanjem teksta i crtanje po njoj. Takođe možete uređivati prethodno napravljene nalepnice otvaranjem dela sa nalepnicama, dugim pritiskom na nalepnicu koju želite promeniti, a zatim izborom opcije za uređivanje nalepnice.

WhatsApp za veb već ima alat za pravljenje nalepnica, ali mogućnost direktnog prilagođavanja na mobilnoj aplikaciji je mnogo praktičnija. Jedini nedostatak je što možete samo uređivati — a ne praviti — nalepnice ako vaš uređaj radi na starijoj verziji iOS-a od 17. Sa druge strane, korisnici na Androidu trenutno mogu samo pregledavati i reagovati na prilagođene nalepnice, ali barem mogu pokušati napraviti nalepnice generisane veštačkom inteligencijom.

Izvor: ( www.itvesti.info / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU