back to top
BiznisAppleov iCloud od 5GB postaje problem za tvrtku iz Cupertina

Appleov iCloud od 5GB postaje problem za tvrtku iz Cupertina

- Advertisement -

Optužbe u novoj skupnoj tužbi protiv Applea ukazuju da je tehnološki div podigao cijene iCloud usluge iznad razine koja generira značajan profit. Tužitelji tvrde da je Apple nametnuo korisnicima korištenje isključivo iCloud usluge za sigurnosne kopije, čime su ih prisilili na dodatne troškove.

Moto X50 Ultra – fokus na AI i brzini.

Vlasnici Apple uređaja dobivaju samo 5 GB besplatnog prostora na iCloudu, te se većina korisnika osjeća prisiljenom kupiti dodatne planove za pohranu, što rezultira dodatnim prihodima za kompaniju.

tekst1sl2 3

Ova tužba naglašava da su vlasnici iPhonea ograničeni na iCloud uslugu za potpune sigurnosne kopije svojih uređaja.

- Advertisement -

Sljedeća generacija Apple hardvera koristit će A18 čipove.

Iako iCloud pruža samo 5 GB besplatno, Apple zahtijeva od korisnika korištenje ove usluge za neke vrste datoteka, dok za druge tipove, poput fotografija i videozapisa, korisnici imaju alternativne opcije za pohranu u oblaku.


tekst1naslovna 6

Ograničenje od 5 GB besplatne iCloud pohrane postoji od 2011. godine, kada ju je predstavio Steve Jobs na WWDC konferenciji.

Samsung Galaxy A35 5G će koštati 379€.

Tužitelji tvrde da Appleov pristup otežava konkurenciju na tržištu pohrane u oblaku, sprečavajući druge platforme da pruže potpuno rješenje koje bi se moglo natjecati s iCloudom.


tekst1sl1 13

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU