back to top
BiznisiOS 18 i Siri donose nove AI značajke

iOS 18 i Siri donose nove AI značajke

- Advertisement -

Vlasnici iPhone 14 modela neće moći koristiti AI značajke iOS-a 18

Godišnja Svjetska konferencija programera (WWDC) kompanije Apple uvijek privlači pažnju zbog glasina o novim softverskim ažuriranjima, a ove godine je Siri, digitalni asistent Applea, u centru pažnje.

Apple Password: Konkurencija za LastPass i 1Password, premijera na WWDC 2024.

Najnovije informacije s portala Apple Insider, navodno od bliskih izvora Appleovih projekata umjetne inteligencije, pružaju jasan uvid u nadolazeće funkcije Sirija za različite iPhone aplikacije.

- Advertisement -

Procurele informacije pokazuju da se Apple intenzivno posvećuje poboljšanju sposobnosti Sirija da razumije naredbe na prirodnom jeziku. Čini se da je tehnološki div trenirao Sirijevu interpretaciju nejasnih korisničkih zahtjeva poput “Želim kreirati blog” ili “Osjećam se nostalgično sada”.

Apple: Barem 5 godina softverske podrške za iPhone 15 seriju

Cilj je omogućiti Siriju da razumije naredbe bez potrebe za specifičnom sintaksom. Ideja je da korisnici mogu koristiti prirodniji govor poput “Hej Siri, želim kavu” umjesto preciznih naredbi poput “uključi aparat za kavu”.

Siri postaje inteligentnija 10.06. na WWDC konferenciji

Izvještaj također opisuje integraciju Sirija s čak 18 ugrađenih iPhone aplikacija. Evo nekoliko ključnih novosti:

Vidi još i…


3 24

  • Kamera: Siri će moći reagirati na glasovne naredbe korisnika za upravljanje kamerom. Korisnici će moći prebacivati između video i foto načina, postavljati tajmer za snimanje i prebacivati se između prednje i stražnje kamere glasom.
  • Pošta: Za aplikaciju Pošta, Apple koristi strojno učenje za automatsko klasificiranje e-pošte. Siri će također upravljati zadacima poput sastavljanja, slanja i planiranja e-pošte, označavanja e-pošte kao neželjene, postavljanja podsjetnika, sažimanja e-pošte i stvaranja “pametnih odgovora”.
  • Fotografije: Apple će vjerojatno uvesti značajke za uređivanje fotografija potaknute generativnom AI tehnologijom. To uključuje mogućnost uklanjanja neželjenih objekata s fotografija, popunjavanja praznina pomoću generativne AI, pretraživanje fotografija temeljeno na ljudima ili životinjama na njima i primjenu AI potaknutih filtara.
  • Safari: Integracija Sirija u Safari omogućit će sažetke web stranica, slično Googleovom Gemini na Androidu. Također će biti dostupne glasovne naredbe za stvaranje novih grupa kartica i otvaranje privatnih kartica.
  • Glasovne bilješke: Siri će omogućiti potpuno slobodno snimanje glasovnih bilješki, uključujući naredbe za snimanje, zaustavljanje, dodjeljivanje imena i premještanje snimaka glasom.

Izvještaj Apple Insidera otkriva skoro sve što će Siri donijeti s nadogradnjama, pa vrijedi pročitati ako želite saznati sve detalje.

Dolaskom ažuriranja iOS 18, Postavke će dobiti novi smisao

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU