back to top
BiznisUskoro će iPhone korisnici moći obrisati Photos aplikaciju.

Uskoro će iPhone korisnici moći obrisati Photos aplikaciju.

- Advertisement -

Apple se suočava sa izazovima EU-ovog Zakona o digitalnim tržištima, što je postalo noćna mora za ovaj tehnološki div. Odluke o funkcioniranju trgovina aplikacija trećih strana podložne su analizama, ali utjecaj ovog zakona ide dalje od toga.

Apple dodaje iPhone 6 na listu “zastarjelih modela” – vintage

Zahtjev za omogućavanjem izbora preglednika, slično kao što je Microsoft morao učiniti za Windows prije deset godina, samo je početak.

John Gruber sa Daring Fireball primijetio je komentare Margrethe Vestager, čelnice inicijative EK “Europa prilagođena digitalnom dobu”, koji sugeriraju da Apple omogući izbor aplikacija za instalaciju i deinstalaciju.

iPhone korisnici i scam poruke o resetiranju Apple ID-a

- Advertisement -

Aplikacija Fotografije posebno je istaknuta, jer je duboko integrirana u iOS, djelujući ne samo kao galerija, već i kao birač datoteka prilikom dijeljenja sadržaja.

Amerika tuži Apple: Imate monopol i rušite konkurenciju

IPA zahtjeva od Applea pristup svim API-jima i značajkama iOS-a, uključujući mobilna plaćanja, instalaciju aplikacija i pristup funkcionalnostima koje trenutno ima aplikacija Fotografije.

Apple odgovorio na pitanje zašto Apple Watch ne radi na Androidu

Ova situacija podsjeća na Microsoftovu borbu početkom 2000-ih, kada je Internet Explorer bio neodvojiv dio sustava Windows.

iPhone 12 s iOS 17.4 dobio podršku za Qi2 bežično 15W punjenje

Nakon intervencije nadležnih tijela, Microsoft je morao otvoriti Windows za softver trećih strana, uključujući i zaslon za odabir preglednika.


2 2

Vestager naglašava da cilj DMA-a jest otvaranje zatvorenih ekosustava kako bi se potaknula konkurencija. Zato se traži od Applea da omogući jednostavnu deinstalaciju aplikacija i promjenu postavki, te prikaz zaslona za izbor.

iPhone 16 dizajnom ide u prošlost – pogledajte maskice

Trenutni dizajn zaslona za odabir web preglednika ne pruža korisnicima dovoljno informacija za potpuno informiranu odluku.

Tehnološki divovi pred DMA zakonom u EU “klecaju”

IOS korisnici trenutno ne mogu deinstalirati ključne aplikacije poput App Storea, Kamere, Poruka, Telefona, Fotografija, Safarija i Postavki.

Apple najavljuje WWDC 2024. za 10. – 14.06.2024.

Iako Apple otvara vrata trgovinama aplikacija trećih strana i planira uvođenje RCS-a kasnije ove godine, integracija ovih aplikacija u iOS predstavlja izazov za potpuno odvajanje.

Apple A18 Pro i prikaz snage unutar iPhone 16 Pro modela – benchmark

Da bi potpuno ispunio zahtjeve DMA-a, Apple će morati napraviti duboke promjene u dizajnu i funkcionalnosti iOS-a, što može predstavljati značajan izazov za ovu tehnološku kompaniju.

Izvor: ( preporucamo.com / ITPortal.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

DRUGI UPRAVO ČITAJU